Kesäkoti Koivula

 

 

Koivula saatiin Vaasan kaupungilta invalidien kesäkodiksi syksyllä 1967. Tämä Hedbergin huvilatila Isolahden rannalla oli tullut kaupungille oston kautta. Tontin kevytrakenteinen alamökki vuokrattiin Vaasan Sokeat ry:lle ja ylätalo invalideille.

Koivulassa tehtiin suuri täysremontti ja eteisen, inva-wc:n, lasiverannan ja yläkerran lisärakentaminen vuonna 1989. Ylätalo sai yleisilmeen kohennuksen, kun syksyllä 2015 ylätalon katto ja seinät maalattiin ja lattiamatto vaihdettiin uuteen. Pihalle rakennettiin myös uusi grillikatos hiiligrilleineen.

Talvilämmin kesäkoti Koivula tarjoaa hyvän paikan yhdessäololle. Siellä on vietetty aikaa saunomalla, ulkopelejä pelaamalla sekä erilaisten merkkipäivien ja tapahtumien merkeissä. Varsinkin kesäaikaan Koivula on vilkkaassa käytössä.

Kesällä 2014 Koivulaan rakennettiin kaikkien boccia-harrastajien iloksi kaksi tekonurmikenttää. Boccian suosion myötä syksyllä 2015 muutettiin vanha krokettikenttä kolmanneksi tekonurmikentäksi. Boccia-kentille siirrytään varhain keväällä heti säiden salliessa ja pelejä jatketaan pitkälle syksyyn.

 

Kesäkoti Koivula sijaitsee osoitteessa Huvilatie 31, 65230 Vaasa.

Ylätalo
Rantasauna
Ylätalo sisältä